Nationaldagsferie 1.-7. oktober

9 okt
0

Nu er det vist tid til endnu et indlæg på bloggen.

Vi har lige haft ferie fra 1.-7. oktober så det var rigtigt lækkert. Vi havde egentligt snakket om at tage ud til det hellige bjerg Emeishan der ligger to timer herfra, men ændrede planer fordi vi simpelthen ikke havde nok tid til at planlægge samtidig med at vi havde hørt der ville være overvældende mange mennesker derude pga. ferien. Så turen derud er udsat til en weekend her i oktober, for ellers bliver det vist for koldt. Og er sikker på det er en tur der vil være spændende for os for bjerget er kendt for sin skønhed og sine mange templer, så den tur vil jeg se frem til.

Især fordi vi kan få hjælp af en af de kinesiske lærere, Kireny, der gerne vil hjælpe os med at finde ud af turen frem/tilbage og andre tips :)

Vi er nemlig begyndt til kinesisk undervisning med Kireny og hun hjælper gerne med alt muligt andet også. Jeg synes virkeligt kinesisk er et svært sprog, den samme stavelse med fire forskellige slags udtalelser kan betyde fire vidt forskellige ting så man skal holde tungen lige i munden. Men det ville også være ærgerligt ikke at få lært kinesisk nu når vi er her så vi holder ved og har da også lært nogle gloser. Især Esben er eksperten, Kireny har flere gange sagt at han da bare kunne være vores lærer ;) Og i det hele taget er Kireny rigtig sød, hun har også lært noget dansk fra de andre danskere der har været her og kan sige ”vi ses” og ”der er altid en dag i morgen” m.m. Og hendes navn lyder nok lidt mærkeligt, men det er fordi hun selv har fundet på det, ret komisk J Men foreløbigt har vi fået undervisning 2 gange og tror vi i fremtiden vil satse på at blive undervist 1-2 gange i ugen, så regner da med at kunne komme hjem og kunne sige lidt mere end blot ”ni hao” ;)

Men i stedet for at tage flere dage ud til Emeishan har vi fået tiden til at gå med nogle forskellige dagture.

Drengene i et slags udendørs fitnesscenter (som der er OVERALT)

Bl.a. var vi i forlystelsesparken Floraland som ligger ca. 5 km fra vores lejlighed. Og det var noget af en oplevelse at være der. Vi tog af sted på egen hånd og det sværeste var at finde rundt i hvordan vi kunne få billet til både forlystelser og indgang. Så vi fik betalt for indgangen, men måtte desværre betale separat for forlystelserne (der var rimeligt dyre) og senere har vi endda fundet ud af at man kunne have købt en billet med adgang til næsten alle forlystelserne til billige penge, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Til gengæld blev vi endnu engang mødt af kinesisk venlighed i parken. Vi spurgte en masse om de kunne engelsk og da der endeligt var to piger der svarede endte det med at de slæbte os rundt i parken for at hjælpe os selvom de heller aldrig havde været der før og den ene af pigerne holdt mig i hånden hele vejen. Meget u-dansk at gå hånd i hånd med en man lige har mødt, men meget typisk kinesisk :)

"De seje drenge" i Floraland

Men ud over det besvær var Floraland faktisk en god oplevelse. Der var en masse at se på og vi fik prøvet et par rimeligt okay forlystelser bl.a. en rutsjebane med to loops og flere gange hvor vi vendte på hovedet. Men det sjoveste var forlystelsen som kun mig og Esben turde prøve. Man blev sat ind i et rundt bur-lignende noget kun to mennesker og blev herfra sprunget megahøjt op i luften af en slags elastik og så drejded vi rundt og røg op og ned. I starten skreg jeg rimeligt voldsomt men endte med at grine så meget, for det var virkeligt sjovt og fedt J Så især pga. den forlystelse er jeg i hvert fald klar til endnu en tur i Floraland!

Den VILDESTE forlystelse i Floraland :D

Os fire i Floraland

En anden af vores dagture gik til Chengdu hvor vi ville prøve at finde centrum, for der skulle der stå en Mao-statue og være nogle enorme ying og yang figurer. Efter lang tids søgen fandt vi endeligt centrum og fandt ud af at vi havde gået en kæmpe omvej, men det var nu besværet værd for nu kan vi vejen :)

Og det var sjovt at være der, at se mao-statuen og samtidig alle de mennesker der var samlet på pladsen. Dette medførte også at vi fik taget en helt masse billeder fordi folk jo kunne se vi var vesterlændinge :)

Mao-statuen i Chengdu

Desværre kunne vi ikke se ying og yang figurerne fordi de var så store at vi ikke kunne se dem fra jorden, kun forestille sig hvor de var. Så vi håber vi næste gang måske kan finde ud af at komme højere op så vi kan få set de figurer, vi har nemlig set billeder fra Goggle Earth og det ser ret fedt ud.

Efter turen derind gik vi ned til Folkets Park der lå lige i nærheden hvor vi tog på tehus og spillede kort og det var rigtigt hyggeligt og afslappende efter at have vadet rundt på jagt efter centrum så længe.

På tehus i Folkets Park

Men det var faktisk ikke den eneste gang Sarah og jeg var i Chengdu. Torsdag tog vi nemlig på tøsetur derind og tog på marked for at shoppe. Det var noget af en oplevelse og vi fik købt en hel masse :) Min fangst var bl.a. en kjole, en trøje, to halskæder, et par øreringe og nogle forskellige gaver til folk (vil ikke lige afsløre dem :) )… Og vi fik pruttet en helt masse om prisen, Sarah fik bl.a. presset et par sko fra 280-50 yuan så det var noget af en oplevelse og noget af et shoppingrus når vi fik købt nogle ting til meget mindre end startprisen. Men man skal godt nok sætte sit første bud lavt for ikke at blive snydt, men det skal vi nok få lært!

I ferien brugte vi også flere dage på at gå i nogle områder i nærheden af hvor vi bor hvor vi ikke havde været.

Vi fandt bl.a. et grønsagsmarked hvor vi fik købt ind til det første hjemmelavede måltid mad. Det skulle have været en kartoffel og grønsagsret men kartoflerne fik vist lidt for meget (og det var min skyld) så det endte med at blive kartoffelmos med grønsager, men tror faktisk det var et helt godkendt måltid mad. Men når vi tænker på at maden kostede det samme som at købe den på gaden gør det nok at vi ikke særligt tit gider lave mad, hehe, vi skal jo nyde den luksus at takeaway er så billigt :)

Den lidt mislykkede mad :)

Og et par dage før havde vi også prøvet at lave pandekager men det gik til gengæld ikke så godt. Dejen hang fast i de meget dårlige pander og olien vi havde købt til at stege i var stærk, så søde pandekager blev de i hvert fald ikke, det endte faktisk med at vi smed dejen ud.

Til gengæld lykkedes det os at lave skumfiduser over gaskomfuret med mariekiks, ej hvor var det lækkert (og mindede mig om Rikke, Kathe og Maria, vi skal nok gentage det når i kommer :) ).

En anden ting vi fandt en af de gange vi var ude at gå var DVD-markeder og priserne er til at falde bagover af! Fx kostede alle sæsoner af Venner 15 yuan og selvom kvaliteten ikke er perfekt er det nogle helt fine DVD’er så tror jeg har fået købt 10-12 DVD’er med serier og film og jeg kunne nemt have købt dobbelt så meget og tror også jeg kommer hjem med helt vildt mange DVD’er, det er svært at lade være at købe dem når de er så billige! :D

En anden ting vi har fundet her for nyligt er et mega lækkert take-away sted lige i nærheden af os. Vi kan købe spyd, pandekager, frisklavede nudler/ris med grønsager, brød, frugt og meget mere og der er en masse liv fordi det ligger lige ved et universitet. Så der kommer vi helt sikkert til at lægge mange af vores ”madpenge”.

Et andet sted vi har fundet er bageriet ”Kuku” hvor vi kan få rigtig varm kakao med is og flødeskum til 8 yuan, det er så lækkert især fordi chokolade ikke altid er rigtigt chokolade hvis man bestiller det i Kina ;)

I ferien nåede vi (Esben, Mads og mig) også igen at tage på KTV med amerikaneren Lolo hvor vi igen mødte nogle meget flinke kinesere der gav en masse øl (til drengene, øl kan jeg stadig ikke klemme ned, selvom det ellers er meget kinesisk at drikke øl). Det var en rigtig sjov aften hvor jeg også fandt ud af at der er noget sprut jeg godt kan lide her i Kina, og hvor vi også fik danset en del og grinet en helt masse, også dagen efter da vi så filmene der var blevet optaget i aftenens løb :)

Lige nu sidder jeg og har eftermiddagspause, men nu må vi se hvornår blogindlægget kommer ind for der er ikke noget internet i øjeblikket. Der var vist sket en misforståelse for vi regnede med skolen betalte regningen, men det havde de ikke gjort, men vi får vist internet igen i morgen, men føler mig helt isoleret igen… Og internettet kom heldigvis samme dag som bloggen er skrevet ;)

I aften skal vi slappe af og Mads, Sarah, Lolo og mig skal have massage efter ”fyraften”, bliver sikkert SÅ lækkert og er vist også mega billigt.

Og i morgen skal vi ud til byen Huanglongxi der er en over 1000 år gammel kinesisk by med en flot flod sammen med en lærer fra skolen (her bruger vi endnu en af vores 5 ture skolen skal tage os på) så det glæder vi os meget til, bliver dejligt at se noget natur igen og en ægte gammel kinesisk by.

Og det har været rigtigt lækkert at have ferie, men det bliver også helt dejligt at komme ind i en hverdag med 5 arbejdsdage og to weekenddage for det her med at have fri og så arbejde i weekenden kan være ret forvirrende! Og nu går der laaang tid inden vi har ferie igen, men dte er helt okay.

Det går nemlig stadig bedre og bedre i børnehaven, det er meget nemmere nu hvor man kender rutinerne bedre.

Og inden ferien var der en pige der blev ret ked af det fordi jeg sagde der gik 7 dage inden vi skulle se hinanden igen og hun sagde endda ”I love you”, det var så sødt. Og i dag sagde min lærer at jeg burde blive der i 2 år, 4 måneder mere synes hun er alt for lidt og det tager jeg også bare som et klap på skulderen, håber det betyder de sætter pris på mig :)

Mig og min klasse

Men det var vist alt fra denne gang, håber I alle stadig har det godt i DK og hvor er det dejligt når I skriver lidt hjemmefra, det er rart at kunne følge med selvom jeg er langt væk :)

Add comments: