Teacher’s day og Kina-shopping :)

12 sep
0

Sidder her og spiser chili-peanuts (man er vel kineser) i vores skinnende rene lejlighed, for vi har brugt hele søndagen indtil kl 15 eller sådan noget på at gøre lidt rent i hytten, så den bare ser en smule præsentabel ud og hvor er det lækkert at have fået det gjort :)

Så dagens hårde arbejde skal fejres med nogle sindssygt lækre kager (de ser i hvert fald sådan ud) der måske kostede 2 yuan stykket (ville nok koste 20 derhjemme) for Mads, Sarah og mit vedkommende og så tager vi på hot-pot-restaurant i aften, skal nok blive hot og godt :D

Men der er faktisk sket et par ting siden sidst, bl.a. i fredags hvor det var teacher’s day. Det er en dag for lærerne der svarer til mors dag herhjemme. Så nogle af børnene kom med gaver bl.a. blomster, chokolade og te og om eftermiddagen var der opvisning hvor hver klasse var oppe at optræde (gymnastikopvisning-agtigt). Det var sjovt at se for der var virkeligt gjort noget ud af kostumerne, selvom de fleste af børnene slet ikke kunne trinene eller følge med ;) Men et af højdepunkterne var helt klart

da Mads var med oppe på scenen og danse (den eneste af os fire der åbenbart har dansetalenter og derfor skulle med på scenen) :)

Fredag var også første gang jeg havde baby-class (2-årige børn) og det var nok meget som jeg forventede… Børnene var ret ulækre når de spiste og lærerne kunne stort set ikke engelsk, men heldigvis skal jeg kun have den klasse en gang om ugen og børnene var faktisk også rigtigt søde, blev på et tidspunkt overfaldet af en 5 stykker der bare gerne ville give mig et knus :)

Fredag aften var vi ude at spise med Lolo og Martha (de amerikanske lærere) og nogle af de kinesiske lærere og det var virkeligt en oplevelse. Vi spiste noget barbecue-agtigt noget hvor vi valgte nogle spyd med kartofler, kød og grønsager de så grillede og det var faktisk ret lækkert, men også stærkt. Men da vi så sad og ventede på maden blev vi næsten overfaldet af kinesere der ville tage billeder med os (især Sarah var populær med sit lyse, lange hår) og til sidst blev vi nødt til at sige Stop og Nej til dem for at få lidt fred, totalt paparazzi-agtigt!

Under middagen talte jeg en del med den kinesiske lærer Rain og lige pludseligt var vi bare virkeligt gode venner, jeg (og også de andre) blev inviteret til hendes bryllup og hun sagde at hun virkeligt ville komme til at savne os når vi tog hjem og vi udvekslede mailadresser så nu har jeg en kontaktperson på msn der hedder Ping (Rain er hendes engelske navn). Det kunne være helt vildt at komme til bryllup i Kina, men desværre vidste hun ikke endnu om hvornår datoen ville være selvom de havde fået taget bryllupsbilleder (det er sådan rækkefølgen er i Kina, hehe)…

Efter aftensmaden tog vi så på karaokebar med Rain og en anden kinesisk lærer (der dog tog tidligt hjem fordi de skulle på arbejde) og Martha og Lolo (der også skulle arbejde lørdag, men som holdt ud længe J ). Det var rigtig sjovt, vi skrålede igennem til mere eller mindre kendte sange og der var ikke særligt mange begrænsninger J Det var dog lidt anderledes end jeg havde forestillet mig, for vi havde vores eget aflukke hvor vi selv sad og sang, havde egentligt troet (og lidt håbet) på at man var en masse mennesker der skiftedes til at synge, men vi skal i hvert fald afsted på karaoke-bar igen (eller KTV som det hedder) så må vi se om det er anderledes :)

Lørdag stod vi alle sent op og fik morgenmad ved 12-tiden tror jeg og dragede derefter mod Chengdu for at bruge lidt penge og se byen igen. Vi var meget stolte for busturen med et enkelt skift foregik helt gnidningsløst :) I Chengdu spiste vi frokost på Starbucks (fik sandwich og varm kakao, så lækkert!) og derefter delte vi os op for at shoppe. Sarah og jeg gik lidt rundt i centrum men der var alt bare så dyrt, tror kun der var internationale mærkevarebutikker bl.a. miss Sixty og så Bestseller-butikkerne (der jo er dyre i Kina). Så vi gik ned til et sted Lolo havde anbefalet med en masse små butikker og der er ikke andet at sige en JACKPOT! :D Der var sindssygt mange små boder med billigt tøj, sko, smykker og alt muligt andet fedt. Der var også mega mange falske mærkevarer og det var ret specielt at være gået ude fra gaden med ægte mærkevarer og så derind. Så der tilbragte Sarah og jeg halvanden times tid (og vi ville gerne have brugt endnu mere) hvor vi fik øvet os lidt i at prutte priser (gik ikke så godt, de ville ikke så gerne gå ned i pris) og jeg fik købt en kjole og et ur og er sikker på jeg godt kan regne med at bruge en del penge der igen :)

Herefter tog vi alle fire til butikken Metro hvor de havde sindssygt mange varer, også vestlige, men det var ret dyrt så vi købte ikke så meget som jeg havde regnet med, havde troet jeg ville gå helt amok, men det vi gerne ville have fx Haribo-slik var til danske priser eller dyrere. Turen til Metro var dog ret besværlig fordi det åbenbart er utroligt svært a få en taxa i Chengdu, og da vi skulle hjem derfra troede vi også vi var lige ved et busstoppested hvor den rigtige bus kørte, men det var vi ikke, så endte med at tage en taxa, men det er også ret billigt at komme af med 80 yuan for en 40 minutters tur :)

Aftensmaden stod på Subway-sandwiches fra Chengdu og det var virkeligt også lækkert, helt mærkeligt med en dag uden klassisk kinesisk mad :) Men faktisk rigtigt fedt :D

Det var vist det der var at skrive på bloggen denne gang, sidder og kigger ud på noget meget voldsomt regnvejr og glæder mig til min lækre kage senere i aften og synes bare weekenden er gået alt for hurtigt! :)

Og kan åbenbart ikke få lagt billeder ind fordi de er for store, men håber jeg finder ud af det :)

Add comments: