Forsinket indlæg for de første dage i Kina :)

8 sep
0

Så er vi i Kina!

Og hold da op, hvor har vi egentligt nået meget på de sidste 27 timer.

Først en hård afsked i Herning, dernæst en 4 timers togtur til Kastrup, så fly til Amsterdam på halvanden time og så lige ti timers fly til Chengdu. Puha, det var godt nok en lang og trættende tur, især fordi vi landede kl. 3 om natten dansk tid, men synes så til gengæld, at jetlaget ikke er slået så hårdt, da jeg fik sovet en del i flyet. Og vi fik også nydt vores sidste måltid mad med knive og gafler og nåede også en morgenmad i flyet uden ris (Det vil vi sikkert tænke tilbage på med længsel :)

Vi var lidt bekymrede for, hvem det var, der ville hente os, vi havde kun fået opgivet navn og telefonnummer på en person, vi hverken vidste om var kvinde eller mand. Efter vi havde ventet 20 minutter på bagagen (hvor vi nåede at blive en smule bekymrede, fordi vores bagage bortset fra Esbens lod vente på sig) gik vi ud, og heldigvis stod der en kvinde med et skilt med vores navne :)

Så vi blev læsset ind i en minibus med hello-kitty-logoer på sæderne (tænkte på dig Kathe ;) , og så gik der ellers ca. 3 kvarter, indtil vi ankom til lejligheden. Det var en spændende tur, fordi det hele jo lige pludseligt var mere interessant, fordi vi var i Kina…

Endelig ankom vi til vores kæmpestore lejlighed, hvor vi alle fire skal bo sammen. Vi har et stort værelse hver med en lækker dobbeltseng (eller i hvert fald ¾) og to badeværelser, køkken og et par sofaer og et spisebord, det var meget større end jeg havde forventet, men til gengæld mangler der en del rengøring (vi har allerede fået købt klude og opvaskemiddel, og kosten er også blevet svinget).

Efter et lille hvil i lejligheden kom kvinden (tror hun hedder Kathy), og så var det ellers afsted til børnehaven. Det var spændende at se, hvor vi skal tilbringe mange timer det næste halve år. Lærerne virkede også søde, men meget unge og udelukkende kvinder. Faciliteterne virkede også fine, selvom der var utroligt meget information over det hele på kinesisk, desværre sov børnene til middag så dem fik vi ikke hilst på…

På skolen fik vi også det første kinesiske måltid med pinde, og det gik faktisk helt okay, det skal vi nok få lært! Maden var faktisk lækker, synes jeg, ris, grønsager og lidt kød, og selvom noget af det var stærkt kunne det hele let spises ::) Vi fik også serveret en blanding af mælk og sort te at drikke, og det, tror jeg, er en smag, man skal vende sig til, men det er åbenbart vildt populært i Kina (i hvert fald i den børnehave).

Efter besøget på børnehaven blev vi sat af ved lejligheden igen. Jeg skal nok lige tilføje at lejligheden ligger på 5. sal og tror nok, vi alle skal komme i god form ved at gå op og ned af den trappe flere gange dagligt :) Værelserne er delt op sådan, at Esben, Mads og Sarah har værelserne med udsigt ned over floden og et tehus, mens jeg ikke ligefrem har trukket nitten, for selvom udsigten er en kedelig vej, har jeg adgang ud til det eneste af badeværelserne med rigtigt WC (ikke bare et hul i jorden som ved det andet).

Så nu sidder jeg faktisk her i Sarahs seng og skriver, vi har fået at vide, at Jeannie (ejeren af børnehaven) vil komme og hente os til ”afternoon”, men det er spændende, hvornår det bliver, foreløbigt er klokken blevet kvart over 5 ;)

Det var vist også alt for denne gang, glæder mig til at vi får vores internet op at køre, så jeg også kan få lagt bloggen ind og muligvis lige skrive lidt på facebook og mail og gå på Skype :)

Add comments: