En masse Chengdu-ture, julestemning m.m.

28 nov
0

Så er det vist tid til endnu et indlæg på bloggen.

Siden sidst har vi passeret at have 100 dage tilbage og på tirsdag er vi nået halvvej og har været her 90 dage og har 90 dage igen. Jeg synes tiden lige pludseligt flyver af sted og om lidt er det jul og så skal vi også snart ud at rejse, det skal vi de sidste 3 uger i februar og så sidder vi lige pludseligt på et fly hjem mod Danmark, det bliver mærkeligt!

Nå, men siden sidst er der sket lidt forskelligt.

Vi har bl.a. alle fire været af sted til Chengdu en lørdag for ca. 14 dage siden for at se et museum Esben havde fået anbefalet af en canadier. Jeg glædede mig faktisk til at se det fordi han havde sagt det var godt, men jeg var godt nok ved at falde i søvn hele tiden. Det ville sikkert have været meget fint bare at være inde i en af rummene hvor de havde forskelligt kunst, keramik o.lign., men de havde altså 12 rum i alt og vi gik hurtigere og hurtigere igennem dem. Men jeg tror det var fint vi tog derind så vi ikke følte vi gik glip af noget, men er også glad for der ikke var nogle af os der var dybt fascineret af stedet og bare ville blive der flere timer.

Fra museet i Chengdu

Imitation af et billede på musset, det sjoveste ved det museum :)

Da vi så skulle hjem snakkede Sarah og jeg om at det var ærgerligt at vi var i Chengdu og ikke engang fik shoppet og så tror jeg det var Mads der i sjov sagde at vi da bare kunne blive og overnatte på Sim’s (hostellet vi havde overnattet på da vi skulle se pandaerne). Så Sarah og jeg blev impulsive og valgte at blive i Chengdu. Det var vildt fedt bare at smide mit planlægger-gen væk og bare gøre noget vi slet ikke havde tænkt på. Og det var vildt lækkert igen at være på Sim’s med deres bløde senge og den afslappede stemning. Om søndagen tog vi så på storshopping i Chengdu hvor vi endnu engang fik pruttet en hel del om priserne og fik brugt en masse penge, det var skønt!

Mig og den dejlige bløde seng hos Sim's

Den søndag startede vores ”udfordringsuge” også. Det var en uge hvor Esben ikke måtte spise kød, Mads ikke måtte spise grøntsager, Sarah ikke måtte spise knas og jeg måtte afholde mig fra ris, nudler og pandekager. Jeg tror ugen var allernemmest for mig, fordi der stadig var en del mad jeg godt måtte spise, og nok også fordi jeg ikke er så vild med de ting jeg skulle afholde mig fra som de andre er. Så jeg synes faktisk det var en sjov uge, især fordi det bare var så skønt at være ude at spise da ugen var slut og vi alle måtte spise hvad vi havde lyst til. Og samtidig satte ugen lidt sjovt her i november hvor alt ellers er meget hverdagsagtigt.

En dejlig middag efter udfordringsugen ;)

I sidste weekend tog Sarah og jeg så af sted mod Chengdu for at tage til Walmart (en amerikansk supermarkedkæde). Det var rigtig sjovt at komme ind i det center hvor butikken lå for de havde pyntet op til jul og spillede julemusik i højtalerne, det var godt med lidt julestemning.

Men Walmart var ikke helt vildt fedt, men heller ikke vildt dårligt. Deres priser var lidt dyre og de havde egentligt heller ikke større udvalg end Carrefour der ligger i Wenjiang hvor vi bor, så jeg brugte i hvert fald ikke mange penge. Men vi syntes stadig det var sjovt bare at gå rundt derinde og se hele kyllinger og grisetryner i slagterafdelingen og alle de mærkelige kinesiske varer.

Hele kyllinger i Walmart

Om aftenen tog Esben, Mads og jeg så på KTV (karaoke-bar) hos en af vores kinesiske venner, James. Det var også rigtig sjovt og hyggeligt, men desværre var der kun os fire og en fyr til, der var rimeligt tomt, men det afholdte os ikke fra at have en god aften.

I går, lørdag, tog Sarah og jeg så igen mod Chengdu. Jeg havde snakket lidt med mine lærere om hvor man kunne finde stearinglys til at lave en adventskrans og de sagde at det kunne man i Ikea og så foreslog Vicky, en ny lærer i klassen, at hun kunne tage os derhen fordi hun alligevel skulle af sted, da hendes skole lå i nærheden.

Så Sarah, Vicky og jeg tog turen med bus og taxa, det tog nok ca. 2 timer og så var vi ved Ikea. Det var en meget sjov oplevelse at være der. Priserne var forholdsvis dyre, det var meget ala danske Ikea-priser, men det er altså dyrt i forhold til Kina, så jeg fik ikke købt noget særligt. Til gengæld fik jeg totalt følelsen af at være i Ikea i Århus. Hele indretningen af butikken var den samme som i Danmark, bygningen lignede den, logoet var det samme og inde i butikken blev jeg ved med at sige til Sarah ”den der har jeg derhjemme, den der har jeg derhjemme” osv. For udvalget var også stort set det samme, det var kun nogle få ting der skilte sig ud. Bl.a. en lille afdeling med svensk mad hvor vi kunne købe lidt forskelligt bl.a. Marabou-chokolade, men priserne var igen ret dyre, så selvom der var mulighed for at shoppe amok gjorde vi det ikke. Og i Ikea solgte de også en del juleting og det var også sjovt at se det, men priserne afholdte os igen for at købe helt vildt meget julestas med hjem. Og jeg fik faktisk ikke engang købt stearinlys fordi man kun kunne købe dem i pakker med 20 i, men jeg vil i stedet bruge nogle små røde lys vi har i forvejen.

"Hej då" fra Ikea

Ikke engang Ikea kan finde ud af engelsk herovre

Efter turen i Ikea havde vi lidt ekstra tid og tog ind i et stort supermarked, tror det hed Auchan. Det mindede egentligt en del om Carrefour, men var lidt større og havde et lidt større udvalg, så det var også en oplevelse at være der. Specielt deres juleafdeling og afdeling med international mad var gode. I juleafdelingen fik vi købt fire billige nissehuer og et plasticjuletræ (meget lille), så vi i hvert fald har et eller andet at danse om juleaften. Og i afdelingen med international mad havde de et stort udvalg, men desværre rimeligt dyrt, men selvom jeg ikke købte noget der, blev jeg helt grebet af at være der og se så mange velkendte varer bl.a. Rittersport, Bailey og Nachos-chips.

Da vi så kom hjem i går havde vi nok mest brug for at slappe af resten af dagen, der var sket en del og vi havde fået mange indtryk, men det havde vi ikke mulighed for, da Lolo holdt fødselsdag. Han havde inviteret en masse lærere og venner og vi startede med at få barbecue-spyd og derefter tog vi hen på Davids KTV (en af de fyre som vi har været i byen med i Chengdu). Vi var meget spændte på at se hvor meget lærerne ville slå sig løs og desværre som forventet var der mange der tog tidligt hjem. Men der var også især en af lærerne, faktisk Kireny vi får kinesisk undervisning af, der slog sig løs og det var rigtig sjovt at se og jeg synes vi havde en rigtig god aften med karaoke, dans og en del kinesere, især Lolos venner, der fik festet, hvilket vi ikke ser så tit, kinesere (især lærerne) gør ALT hvad de kan for ikke at skille sig ud og opføre sig anderledes.

Lolo til sin fødselsdag

Så i dag står den på afslapning efter en oplevelsesrig dag i går. Og det er meningen jeg skal på posthuset og få sendt en ordentlig pakke hjem med gaver (glæd jer!) og ting jeg har købt, for kan allerede nu se at der ikke bliver nok plads i kufferten. Men problemet er at jeg skal have Kireny med på posthuset for at sørge for pakken kommer ordentligt af sted, og jeg er ikke sikker på at hun er i stand til det i dag, men så må jeg få den sendt i næste uge.

I hverdagen går det stadig rigtig godt. I Butterfly-class (min faste klasse) har vi fået en ny lærer, Vicky (hende der tog os til Ikea), og det har gjort det mindre travlt i klassen. Hun er ret dårlig til engelsk, men vi kan få det til at fungere. Men jeg kan ikke lade være at trække lidt på smilebåndet hver gang jeg spørger om et spørgsmål og får et svar på et helt andet spørgsmål fordi hun ikke forstår hvad jeg siger.

Men jeg får stadig snakket mere og mere med mine lærere og det er rigtig dejligt og gør det meget mere hyggeligt og trygt at være i klassen.

Men Molly (en af lærerne) skal giftes her den 17. december (og jeg er jo inviteret!) så hun har fri fra nu af og så dertil så tror vi får lidt travlt i klassen igen, da vi kun vil være Rita, Vicky og mig, men det skal nok gå, især når det er midlertidigt og når vi ved det er fordi Molly skal giftes.

Det var ret sjovt at sige farvel til Molly, hun var rigtig sød og sagde hun ville savne mig og gav mig et knus, så det var dejligt.

En anden jeg har måttet sige permanent farvel til var desværre det barn i klassen der var bedst til engelsk, nemlig Yvette. Hun er en rigtig sød og meget dygtig pige og jeg blev helt ked af det da jeg fandt ud af hun skulle holde, fordi hendes familie flytter ind til Chengdu. Men jeg fik et personligt brev på engelsk (hendes forældre er vist ret dygtige til engelsk og vildt kloge) hvor der stod at de var taknemmelige for alt hvad jeg havde gjort for Yvette og skrev at deres dør altid var åben for mig. Jeg vil rigtig gerne komme og besøge dem, især for at se hvordan sådan nogle rige mennesker bor, men jeg skal lige finde ud af hvordan jeg skal gøre, for med kinesere kan man aldrig vide om de inviterer en fordi de gerne vil have man kommer eller bare af høflighed. Men de skrev både deres adresse og mailadresse så tror jeg vil prøve at skrive en mail til dem.

Jeg har det ellers rigtig sjovt med børnene, jeg tror virkeligt jeg kommer til at savne dem alle sammen især fordi de bare kan få en til at glemme det fuldstændigt hvis man har en dårlig dag, det er virkeligt rart.

Fx fødselsdag i klassen giver godt humør :) Her Cici fra Babyclass der blev 3 år

Lucas der går i bro, de er ret dygtige til gymnastik ;)

De fleste af børnene ELSKER at posere :)

Og i torsdags fejrede vi så Thanksgiving i børnehaven. Det var lidt specielt, fordi vi jo aldrig plejer at fejre Thanksgiving i Danmark og det gør man heller ikke i Kina. Men det er en amerikansk tradition, så derfor fejrede børnehaven det alligevel. Så vi fik pyntet klassen op med kalkuner og lavede hjemmelavede dumplings med børnene om eftermiddagen og det var rigtig hyggeligt og smagte også rigtig godt. Men bagefter snakkede vi om at dumplings jo slet ikke har noget med Thanksgiving at gøre, så det var egentligt lidt underligt vi skulle lave det, men lidt kinesisk skulle det åbenbart være.

Børnene og Vicky der laver dumplings

Røg i klassen :D

I min aftenskole-klasse mandag og fredag går det også stadig rigtig godt. Lige bortset fra at børnene er så gode til engelsk at de kan finde ud af at drille mig. Så drengen Smith er begyndt at kalde mig ”big, fat Maria”, det er virkeligt godt for ham han kun er en dreng på 8 år for ellers tror jeg godt nok jeg var blevet sur, hehe, men det er nu ret sjovt, selvom jeg selvfølgelig spiller fornærmet. Her den anden dag snakkede vi fx om sætningen ”My name is…” og jeg sagde ”My name is Maria” hvorefter Smith sagde ”No, your name is big fat Maria”. Til gengæld rakte Charlie og Harry så hånden op og sagde at mit navn var beautiful Maria, så lidt komplimenter fik jeg da. Hver gang jeg kommer ind i klassen siger Harry faktisk at jeg er smuk i dag, men jeg tror egentligt bare han prøver at score point fordi han siger det HVER gang. Og i fredags sagde han også ”I love you” til mig. Men stort set alle i den klasse er bare nogle vildt skønne børn og rigtig sjove så det er dejligt at være der, især når jeg lige rammer noget undervisning de også synes er sjovt.

Og glemte vist helt at skrive sidste gang at vi har fået cykler, så det er dejligt, det sparer os en del tid og vores pauser føles lidt længere fordi transporten går hurtigere. Mads, Esben og jeg synes i hvert fald det er meget dejligt, men Sarah vælger stadig helst at gå pga. den lidt skøre trafik :) Men det har heller ikke været en dans på roser at få de cykler. Da vi ankom i september fik vi at vide vi ville få cykler, men det er altså først for nogle uger siden vi fik dem. Og vi havde fået at vide de ville købe nye cykler til os så de kunne holde længere, men vi har faktisk fået nogle rigtig dårlige losseplads-klare cykler. Efter en uge faldt mit sæde fx af og jeg blev nødt til at købe et nyt (heldigvis kun 15 yuan). Og Esbens cykel har problemer med at kæden hele tiden falder af så nu bruger han Sarahs cykel i stedet. Men overordnet er jeg rigtig glad for at have fået cykler, det er meget nemmere.

Ja, sådan så min cykel ud inden reparationen

Og jeg julen og december måned er jo faktisk ved at nærme sig, selvom det er nemt at overse her i Kina. Derfor bliver jeg også helt glad hver gang jeg ser/hører noget jule-agtigt, som I jo også kan læse tidligere. Jeg har også fået lavet en masse julepynt til klassen og har taget en del med hjem, bl.a. den store guirlande jeg har lavet og en helt masse julehjerter, så der skal nok blive pyntet op til jul her. Og vi har anskaffet os en julekrans så ud af den vil jeg lave os en adventskrans, for det er jo faktisk allerede 1. advent i dag, det er ikke til at forstå.

Og der kom også meget mere julestemning sidste lørdag, hvor jeg modtog en pakke med posten. Den var fra mor og indeholdte bl.a. pebernødder (der selvfølgelig er spist) og en pakkekalender, det fik mig til at glæde mig helt vildt til december.

I fredags modtog Esben, Sarah og jeg så igen post og det medførte endnu mere julestemning. Sarah modtog en kasse fyldt med alle mulige julesager og pynt, Esben modtog et stort brev med bl.a. chokoladejulekalender og juleskum og jeg var så heldig at få et langt brev fra Kathe (en af mine allerbedste veninder) og en hjemmelavet julekalender og et brev med noget i jeg først må åbne her den 30. november, så det glæder jeg mig til at åbne!

Men det var vist lige alt for denne gang, glæder mig til at se om vi formår at bare få en smule julestemning her, tror i hvert fald det bliver MEGET anderledes at fejre jul i år, men helt sikkert også en jul vi vil huske. Og Sarah har faktisk medbragt Bamses julekalender på computeren, så TV-julekalender går vi ikke engang glip af ;)

Men ja, det var vist alt for nu, glæder mig til at se hvad jeg har oplevet næste gang jeg får skrevet blog…

Add comments: