Parents’ day, frisør, Halloween og fødselsdag

7 nov
0

Ja, så er det vist ved at være på tide at få opdateret bloggen igen. Tiden flyver jo afsted hernede så lige pludseligt er der gået et stykke tid uden at jeg har fået skrevet noget. Men det er lidt som om at hver mandag snakker vi om hvor hurtigt weekenden er gået, men hverdagene går også vildt hurtigt. Har det som om det var i går mig og Esben snakkede om at sidste weekend var gået hurtigt, men nu er det så lige pludseligt lørdag igen.

Nå men siden sidst har vi endeligt fået afviklet “Parents’ day”. Det er en dag hvor forældrene kommer op på børnehaven og oplever undervisningen “igennem børnenes øjne”. Og vi havde fået at vide to gange før at det ville blive den og den dato og så blev det aflyst en-to dage før, ret frustrerende. Nå, men lærerne var sådan rimeligt nervøse for det hele, for tror det betød meget for dem og forholdet til lederne hvordan aftenen gik. Men heldigvis synes jeg det gik rigtig fint. Det var svært at kommunikere med forældrene, fordi de var så ringe til engelsk, men da vi sang nogle sange og lavede fagter til var de faktisk meget engagerede og jeg har i hvert fald ikke fået kritik for noget jeg har gjort, men har faktisk heller ikke fået særligt meget respons på det. Men overordnet tror jeg Parents’ day var en succes, mine ledere var også inde det meste af aftenen og de virkede også tilfredse, heldigvis! Men det var også rigtig dejligt at få overstået og det var faktisk også rigtig sjovt at se forældrene til de børn man er sammen med hver dag.

Men det bedste ved Parents’ day var næsten at jeg havde det tirsdag aften og de andre havde det onsdag aften hvilket betød jeg var helt alene hjemme. Og det var SKØNT at have det hele lidt for sig selv og se lidt Sex and the City, drikke lidt te og slappe heeelt af, det var rigtig rart :)

Og om fredagen (det var vist i sidste uge) holdt vi så Halloween på skolen. Om torsdagen havde jeg været på arbejde 1½ time ekstra for at pynte op i klassen, fordi lederne lige arrangerede om torsdagen at det skulle være Halloween fredag og derfor havde lærerne ret travlt med at få det hele gjort pænt. Men det var faktisk rigtig hyggeligt bare at sidde alene sammen med den ene af mine lærere og klippe græskar, flagermus og spøgelser ud og lære hende lidt bedre at kende.

Så om fredag eftermiddag havde vi Halloween. Børnene i min klasse (Butterfly class) havde alle græskarmasker på (som jeg havde lavet sammen med lærerne og så var vi rundt og sige “trick or treat” til de andre klasser og børnene var rigtigt glade og fik en del slik og der var en rigtig god stemning i hele børnehaven, det var rigtig fedt og dejligt at vide at man var med til at gøre børnene glade :) Dagens bedste indslag var dog Esben der havde klædt sig ud i kjole og alle lærerne og børnene var helt vilde med det. En af lærerne spurgte endda Lolo (amerikaneren) om Esben egentligt var bøsse fordi han også havde haft en blomst i håret en anden dag, hehe :) Så det var en rigtig god dag. Og Sarah og jeg havde også Halloween i vores aftenklasser og det var faktisk også rigtig sjovt :D

Børnene og deres masker til halloween

Et af mine "kunstværker"

Esben i sin smukke kjole

Klassen og mig til halloween

Mads til halloween

Mine lærere der slås for sjov :)

Og siden sidst har vi også to gange været i et stort fransk supermarked der hedder Carrefour der lige er åbnet lige i nærheden. Og Sarah og jeg var først afsted med vores kinesiske “veninde” Rain og det var bare en rigtig god oplevelse. Vi fyldte næsten hele vognen og der var en helt masse forskellige varer bl.a. også nogle vestlige varer (der dog var forholdsvis dyre) fx nutella, lækkert! Og selvom vi købte sindssygt meget så brugte jeg kun 150 yuan og vi har i hvert fald fundet stedet hvor vi skal købe ind til jul, de har nemlig endda også kød i en køledisk og det er altså store sager her i Kina :)

Sarah, Rain og mig ved Carrefour

Og så her i tirsdags blev jeg den sidste teenager tilbage i huset, Esben fyldte nemlig 20 år. Vi gav ham en helt masse små (og lidt åndssvage) gaver bl.a. 5 Rubik’s cuber (ved ikke hvordan det staves, men de der firkanter hvor man skal få der til at komme den samme farve på alle sider), en pakke chilinudler, en pakke skumfiduser med tilhørende Marie-kiks (som skal laves over gaskomfuret ;) ) og en masse andet. Og han fik vist også sunget fødselsdagssang for sig rigtig, rigtig mange gange henne i børnehaven og selvfølgelig blev han også vækket med den danske af slagsen.

Og til frokost inviterede vores øverste chef, Jeannie, så os hen på en meget fin restaurant i anledningen af esbens fødselsdag hvor vi fik rigtig lækker mad bl.a. nogle “fødselsdagsnudler”.

Fødselsdagsbarnet foran frokost-restauranten

Om aftenen tog vi også selv på restaurant med Lolo (Martha var desværre syg) hvor vi faktisk formåede helt selv at få bestilt et rigtig godt måltid mad på en lækker restaurant som vi helt sikkert skal tilbage til. Og det var vi utroligt stolte af, at vi selv kunne klare at bestille en masse lækkert uden kineseres hjælp.

Så jeg synes i hvert fald det blev en god dag, glæder mig mere til min egen fødselsdag nu, men den bliver jo nok noget anderledes da det er en søndag og vi har fire gæster på besøg, men det bliver helt sikkert også godt :D

Og ikke at forglemme så fik vi selvfølgelig også købt en kage til Esben med indskriften “din mor” på :) Men da han også fik kage henne i skolen fik vi strækket hans fødselsdag til også at gælde tirsdag hvor vi så fik indtaget den kage og den var virkelig lækker! Og Esben havde faktisk også “rigtig” fødselsdag onsdag kinesisk tid fordi han er født kl 23 om aftenen og det vil jo sige at pga. tidsforskellen var hans fødselsdag jo faktisk den 3. november og ikke den 2. november ;)

Mmmh kage!

Og så havde vi også den første fødselsdag i min klasse i torsdags hvor vi fik kage og taget en helt masse billeder og fødselsdagsbarnet, Peter, fik krone på og det hele så det var også rigtigt hyggeligt. Han blev 5 år og har lige fundet ud af at der vist er tre andre der er 5 år i min klasse og så er resten 4 år (bare lidt fakta om klassen).

Peter der ønsker inden han puster lyset ud

Peter og Candy der spiser kage

Fødselsdagsbarnet og mig

Desværre er der i øjeblikket ikke så god stemning i klassen fordi en af lærerne har sagt op og derfor er der kun to kinesiske lærere og mig og det er noget mere stressende end at være en mere, men tror heldigvis vi snart får en lærer mere. Men ellers nyder jeg stadig at være i klassen og det er også nemmere og nemmere at snakke med lærerne og hvor er det også lækkert at jeg nemt kan alle børnenes navne og kender dem meget bedre nu, kommer helt sikkert til at savne dem når jeg tager afsted herfra.

Og i onsdags var Sarah, Esben og jeg så til frisør. Esben skulle kun klippes og det var frisøren ret effektiv til hvilket gjorde til at Esben er MEGET korthåret lige nu, så der går vist lidt tid inden han skal afsted igen. Til gengæld fik han vasket hår to gange derhenne og hele omgange kostede kun 12 yuan :)

Sarah blev klippet og der røg meget hår af, men tror næsten kun det er hende selv der kan se det for hendes hår er stadig meget langt, synes jeg. Men hun fik også lavet permanente krøller, eller det var i hvert fald meningen. Men så snart hun fik vasket håret helt til slut henne ved frisøren var håret kun glat, så det var lidt af en skuffelse for hende, især fordi hun kom til at betale fuld ris for det (148 yuan).

Jeg blev også klippet (og synes faktisk ikke der røg nok af, har desværre stadig lidt tørre spidser) og så fik jeg farvet mit hår i en rødlig brun farve. Og den er jeg faktisk rimeligt glad for, den blev lysere end jeg havde regnet med, men synes faktisk det ser fint ud. Og så fik jeg også glattet min pandehår (jeg tror i hvert fald det var det han gjorde) med noget creme, men synes ikke rigtigt det har givet så meget resultat, men det er okay. Kom af med 188 yuan for hele omgangen og det er godt nok billigt især når jeg tænker på det tog 3½ time at få ordnet det hele! Så det endte med at blive en laaang omgang henne ved frisøren.

"Før-billede" før klipningen (kinesisk pose), fik så aldrig taget et efter-billede, men har bl.a. håret på billedet fra Peters fødselsdag. Og læg mærke til Esben i baggrunden :)

Heldigvis havde vi fået en af vores ledere til at gå med derhen og hun kendte også frisøren og sagde den var god og hjalp os med at forklare hvad vi gerne ville have gjort for ellers tror jeg det kunne have endt meget værre, selvom der nok alligevel ikke var nogle af os der fik præcist hvad vi ville have ;) Men jeg er i hvert fald tilfreds :)

Og en sidste ting der også er sket siden sidst er en “Maria-blog only” nyhed. Folk kan nemlig nok læse noget mere detaljeret om alt hvad vi går og laver på Sarahs blog der bliver opdateret meget mere end min, men denne her historie har jeg fået lov at få for mig selv :) Og så er det ikke engang noget særligt, men er alligevel stolt af historien kun er på min blog :)

Jeg er nemlig begyndt at lave en guirlande til min klasse, når jeg keder mig nede på vores kontor. Og tror allerede den er 4 meter lang så den skal nok nå at blive mega lang til jul. Minder mig helt vildt om folkeskolens juleklippedage at sidde og lave sådan en lang guirlande og det er faktisk også helt hyggeligt. Begynder nok også snart med julehjerter og julestjerner, glæder mig faktisk en del til december. Planlægger nemlig også at der kommer en sok ind i klassen hvor der ligger en lille gave til klassen hver dag, det skal nok blive hyggeligt, men kommer alligevel til at savne alle juletingene fra DK. Vores jul bliver helt sikkert meget anderledes i år, men det bliver helt sikkert også godt, især fordi vi også får gæster på det tidspunkt :D

Første billede af guirlanden :)

Og andet billede af guirlanden, det går fremad :D

Men det var vist alt herfra, så må vi se hvornår jeg får taget mig sammen til at skrive næste gang :)

Vi har også været i Chengdu og se en masse meget klassiske kinesiske bygninger (dog nybyggede)

Endnu en kinesisk bygning

Mads, Sarah og mig foran en park i Chengdu

Mads og en helt masse militærfolk der gik rundt inde på en slags gågade i Chengdu og så meget truende ud

Efter at have været i Kina i to måneder er vi begyndt at blive ret gode til at posere som kineserne (synes vi i hvert fald selv), så hver gang der skal tages billeder skal der laves de tre obligatoriske poses :)

Add comments: